Cargando...
Sígueme en TwitterFerran Camas también en ViadeoPresentaciones de Ferran Camas RodasEn Breve también en YoutubeFerran Camas Rodas en LinkedInFerran Camas Rodas en Facebook
 Castellano | English  

 

amb els immigrants
  
 El Bloc de Ferran Camas Roda
sobre Dret del Treball i Immigració
 Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social i
director de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona
 
"Adéu -va dir la guineu-. Aquí tens el meu secret. És molt senzill: només s'hi veu bé amb el cor. L'essencial és invisible als ulls".
"Si, ..., la classe obrera s'aixequés amb la seva força terrible, no pas per reclamar els Drets de l'Home, que només són els drets de l'explotació capitalista, ni el Dret al Treball, que no és res més que el dret a la misèria, sinó per forjar una llei implacable que prohibís de treballar a tot home més de tres hores al dia..."
"ja no recordes que abans que els immigrants apareguessin al carrer sabies que la teva feina era precària i el teu benestar, volàtil -mentre que ara, un cop han arribat o estan a punt d'arribar, saps molt bé que és així / El mecanisme per assenyalar els culpables de la victimització sembla perfecte i insuperable"
"Només qui ha viscut la malaltia coneix la joia de la convalescència, només l'insomne sap la dolçor del son recobrat".

"Un home és lliure, pot triar el seu camí. Una dona no hi té res a fer, al món".
Una violinista famosa al nostre país. Per què va acabar perdent el seny? Potser a força de sentir que li deien: "D'acord, toca el violí, i de què li serveix? Sap dues llengües, i què? La seva feina es fer la neteja i escombrar. Aquí sou esclaus". Aquesta noia ja no toca el violí. Ho ha oblidat tot.
[Barcelona] "On és aquella burgesia culta? / I aquells obrers que,  a més del seu ofici, / se sabien poemes de memòria? / Què pot encara, unir-me a una ciutat / a qui li veig la carta maquillada / com d'una mare morta?"
"Un home té dret de ser estúpid per compte propi, però no per compte dels altres"
"Vaig oferir Vàssia al taller d'un sabater, mentre que Vània, pobre fill meu, va morir d'un mal de panxa, de tant que es va escarrassar a treballar pels altres"
“És de manual elemental de psicologia aplicada, capítol comportaments, que les persones de mal caràcter són molt sovint covardes..."
"...havia de complir amb les mil formalitats que avui s'exigeixen per sortir a l'estranger a qui antany era ciutadà del món: documents militars, policia, passaport, visat, certificat mèdic..."
"Com n'és de difícil ser / sense fremir. No deixar-se / endur per la por, / per la incertesa."
"I l'obrer habita en una terra de frontera, on sempre té a la vista les regions desolades on la vida és més difícil de sostenir que digna de ser sostinguda"
"Sé que són més atractives les teories del control total, la conspiració i la manipulació informativa en mans de poders ocults. Però els juro que tot és més senzill. Som nosaltres, els periodistes, els que expliquem les coses o ens autocensurem"
 
"Algú que digui que a un animal la vida li importa menys que a nosaltres és que no ha tingut a les mans un animal lluitant per la seva vida"
"Perdona, Carme, però és que cada dia m'adono que costa massa això d'anar pel món i conformar-se amb el que ets i el que tens..."
"I si no us sabeu estimar, us podeu almenys compadir els uns dels altres i us deveu, imperativament, perdonar. La intel•ligència és una ínfima cerilla, sovint remollida o gastada, si no la utilitzes d'escambell o de setial de la bondat. ¿O amb quina altra denominació la designaries?".
 

 

NOVETATS SOBRE DRET LABORAL I IMMIGRACIÓ

NOVETATS SOBRE DRET LABORAL I IMMIGRACIÓ

25 anys treballant per a la Universitat de Girona

10/10/2017

Aquest mes d'octubre compleixo 25 anys treballant per a la Universitat de Girona. Li he dedicat més anys dels que he viscut, i espero que el gra de sorra que pot suposar la meva tasca acadèmica serveixi per engrandir el seu prestigi. Tanmateix, en els actuals moments socials i polítics que estem vivint, junt amb l'actitud institucional de la Universitat, no em veig amb cap ànim de celebrar el meu aniversari professional. En tot cas, activaré uns minuts la memòria per recordar aquella etapa.
D'interès: el meu últim treball publicat (en castellà)
06/10/2017
S'ha publicat l'obra "Nuevas políticas para el cambio migratorio", dirigida pel Pr. J.A. Fernández, i coordinada per la Pr. M. Durán, a l'Editorial Thomson Reuters Aranzadi. En aquest llibre, aporto un capítol titulat "Política migratoria en la Unión Europea y Derechos socio-laborales".
 

ENLLAÇOS
Veure altres enllaços


Darreres entrades
 
10/10/2017
08/07/2017
18/12/2016
01/09/2016
05/02/2016
17/07/2015
16/07/2015
17/04/2015
18/09/2014
02/06/2014
21/05/2014
31/03/2014
 


Segueix-me a Twitter
 
 
 
EL BLOC DE FERRAN CAMAS RODA SOBRE DRET DEL TREBALL I IMMIGRACIÓ
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat